buitenland

Groot tekort Britse onderhandelaars brexit

Door ANP - 24 maart 2017

LONDEN (ANP) – Het Britse ambtenarenapparaat is nog lang niet klaar voor het voorbereiden van de brexit en het onderhandelen over het vertrek uit de EU. De Britse krant The Telegraph meldde vrijdag dat honderden vacatures nog moeten worden ingevuld.

De krant baseert zich op informatie van de National Audit Office, de Britse waakhond voor overheidsuitgaven. Volgens die instelling heeft de regering van Theresa May duizend banen gecreëerd voor ambtenaren die de brexit moeten voorbereiden en bij de onderhandelingen moeten helpen. Zij moeten zich onder meer buigen over de juridische en economische gevolgen van het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU.

Van de duizend banen moet nog een derde worden ingevuld, terwijl May al komende woensdag Brussel officieel gaat mededelen dat haar land het EU-lidmaatschap opzegt. Het is de bedoeling dat de onderhandelingen over de brexit daarna snel beginnen.