buitenland

Huiszoeking bij Franois Fillon

Door ANP - 02 maart 2017

PARIJS (ANP) – De Franse politie heeft donderdagochtend in Parijs huiszoeking gedaan bij Franois Fillon, de presidentskandidaat van Les Républicains. De doorzoeking van het pand vond plaats op bevel van de rechter-commissaris die de beschuldigingen tegen Fillon en zijn vrouw onderzoekt.

Dat meldt het dagblad Le Parisien, dat zich baseert op bronnen bij het bureau voor corruptiebestrijding.

Fillon wordt ervan verdacht onder anderen zijn vrouw Penelope gedurende enkele jaren als parlementair medewerkster in dienst te hebben gehad terwijl ze niets uitvoerde maar wel goed werd betaald. Het satirische blad Le Canard enchané kwam als eerste met een aantijging hierover.

Fillon keerde zich woensdag op een persconferentie woedend tegen de gang van zaken en sprak met het oog op de nakende presidentsverkiezingen van ,,een politieke moord”.