buitenland

Indiase beschuldigt leraren van verkrachting

Door ANP - 26 maart 2017

NEW DELHI (ANP/DPA) – Een dertienjarige Indiase scholiere heeft acht van haar leraren beschuldigd van groepsverkrachting. Haar vader heeft een klacht ingediend, aldus de politie in de deelstaat Rajasthan. Nog niemand is gearresteerd.

De mannen zouden zich naar verluidt herhaaldelijk aan het kind hebben vergrepen onder het mom van extra onderwijs. Vermoedelijk filmden zij hun daden en werd de dertienjarige daarmee afgeperst, meldden lokale media. Het meisje zei ook dat de docenten haar dwongen tot het slikken van abortuspillen.

Het seksueel misbruik van jonge vrouwen in India is een groot maatschappelijk thema sinds een studente een paar jaar geleden overleed als gevolg van groepsverkrachtingen. De zaak werd wereldnieuws.