buitenland

Le Maire stapt uit campagneteam Fillon

Door ANP - 01 maart 2017

PARIJS (ANP/RTR) – Voormalig Frans minister van landbouw Bruno Le Maire stapt uit het campagneteam van Franois Fillon. Hij reageerde daarmee op het besluit van de conservatieve presidentskandidaat door te gaan met de verkiezingsrace hoewel juridische vervolging dreigt. ,,Ik geloof in je aan je woord houden”, verklaarde hij woensdag op Twitter. ,,Daarom stel ik mijn functies als gedelegeerde voor Europese en internationale zaken in de campagne van Fillon ter beschikking.”

Le Maire verwees naar de uitspraak van Fillon dat hij zich terug zou trekken als er justitieel onderzoek naar hem zou worden ingesteld. Woensdag kwam die brief van de rechter binnen voor ondervraging in zake de betaling van zijn vrouw en twee kinderen met overheidsgeld. Volgens Fillon gebeurde dat volstrekt legaal.