buitenland

Lichaam vermoorde halfbroer naar N-Korea

Door ANP - 30 maart 2017

KUALA LUMPUR (ANP) – Maleisië heeft het lichaam vrijgegeven van de in Kuala Lumpur vermoorde halfbroer van de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un. De stoffelijke resten van Kim Jong-nam worden op verzoek van zijn familie naar Noord-Korea gebracht, aldus de Maleisische premier Najib Razak.

Hij liet ook weten dat Maleisische staatsburgers die in Noord-Korea werden vastgehouden, terug mogen keren naar hun vaderland. Maleisië laat op zijn beurt Noord-Koreanen gaan die het vasthield. Volgens Najib is daarmee de crisis tussen beide landen voorbij.

Kim Jong-nam werd 13 februari op de luchthaven van Kuala Lumpur aangevallen door twee vrouwen. Die smeerden volgens de politie het uiterst giftige zenuwgas VX op zijn gezicht en Kim Jong-nam bezweek er snel aan.