buitenland

‘Man met hoedje’ dient klacht in tegen politie

Door ANP - 01 maart 2017

BRUSSEL (ANP) – Fayal Cheffou, de man die kort na de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel ten onrechte werd opgepakt als ,,man met het hoedje”, heeft een klacht ingediend tegen de politie. Hij zou het afgelopen jaar naar eigen zeggen al drie keer onterecht gearresteerd zijn, meldt het Vlaamse VRT Nieuws. Onlangs werd hij nog opgepakt voor een valse bommelding in de Brusselse concertzaal AB.

En begin februari werd Cheffou meegenomen tijdens een reeks huiszoekingen waarbij de politie op zoek was naar een teruggekeerde Syriëstrijder. Ook toen werd de man vrij snel weer vrijgelaten.

Cheffou accepteert het niet dat hij al zo vaak gearresteerd is en hij heeft een klacht ingediend bij de politie.

In maart 2016 pleegden terroristen in Brussel aanslagen op vliegveld Zaventem en bij metrostation Maalbeek, waarbij meerdere doden vielen. Cheffou werd ervan verdacht bij de aanslag op het vliegveld betrokken te zijn. Op surveillancebeelden droeg de verdachte een hoedje.