buitenland

May: aanslag is ,,ziek en verderfelijk”

Door ANP - 22 maart 2017

LONDEN (ANP) – De Britse premier Theresa May heeft woensdag de aanslag bij het parlementsgebouw in Londen veroordeeld als ,,een zieke en verderfelijke daad”. De Britten zullen volgens May nooit buigen voor terrorisme. Donderdag gaat het gewone leven weer door en het parlement komt donderdagochtend vroeg bijeen, zei May.

Ze beklemtoonde dat de aanvaller in zijn eentje was en het parlement niet toevallig zijn doelwit was. ,,De terrorist wilde het hart treffen van onze hoofdstad, waar mensen van allerlei nationaliteiten en religies samenkomen.” Het was volgens May een aanval op de democratie en de waarden die het parlement voor vrije mensen waarborgt.

De premier was woensdag tijdens de aanslag in het parlementsgebouw. Dat werd afgegrendeld en May werd snel naar een veiliger oord overgebracht.