buitenland

Mubarak op weg naar huis

Door ANP - 24 maart 2017

CARO (ANP/RTR) – De voormalige Egyptische president Hosni Mubarak heeft vrijdag het militaire ziekenhuis verlaten in Caïro. Zijn advocaat zei dat het voormalige staatshoofd op weg is naar zijn huis in de buitenwijk Heliopolis.

Mubarak kreeg vorige week zijn vrijheid terug. De inmiddels 88-jarige Mubarak werd eerder deze maand vrijgesproken van de verantwoordelijkheid voor de dood van demonstranten tijdens een opstand in 2011. De ex-generaal werd als staatsman in dat jaar door militairen aan de kant geschoven. Hij was in 1981 aan de macht gekomen.

Hosni Mubarak kreeg in 2012 levenslang voor zijn rol bij de dood van de demonstranten. Dat proces moest echter in 2014 worden overgedaan en dat resulteerde in vrijspraak. Hij heeft nu drie jaar uitgezeten van een andere veroordeling wegens corruptie.