buitenland

Mubarak vrijgesproken van dood demonstranten

Door ANP - 02 maart 2017

CARO (ANP/RTR) – Ex-president Hosni Mubarak van Egypte is ook in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van demonstranten tijdens massale betogingen tegen zijn regime.

De aanklagers beschuldigden de 88-jarige Mubarak ervan te hebben samengezworen om betogers om het leven te brengen. Dat was tijdens de opstand in januari en februari 2011 die leidde tot de val van Mubaraks bijna dertig jaar durende bewind.

Een lagere rechtbank sprak Mubarak vrij van de beschuldigingen maar de aanklagers gingen in beroep. Het hoogste beroepscollege van het land wees dat donderdag af. Begin vorig jaar bevestigde een Egyptisch hof van beroep de gevangenisstraf van drie jaar tegen de voormalige president wegens corruptie.