buitenland

NAVO en Rusland overleggen in Brussel

Door ANP - 28 maart 2017

BRUSSEL (ANP) – De NAVO en Rusland gaan donderdag met elkaar om de tafel in Brussel. Op ambassadeursniveau komen ze bijeen om veiligheidskwesties in de zogeheten NAVO-Ruslandraad te bespreken, maakte Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van het westerse militaire bondgenootschap, dinsdag bekend.

De militaire alliantie schortte het politieke overleg op in 2014 vanwege de inlijving van de Krim door Rusland, maar sinds vorig jaar april werd er weer enkele keren gepraat. Het ligt voor de hand dat nu met de Russen wordt gesproken over onder meer de conflicten in Oekraïne en Syrië.

Het overleg vindt een dag plaats voordat de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-landen vergaderen op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Dat is een week vervroegd in verband met de agenda van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.