buitenland

Onverwachte ontmoeting Poetin en Le Pen

Door ANP - 24 maart 2017

MOSKOU (ANP/DPA/BLOOMBERG) – De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag enkele weken voor de presidentsverkiezingen in Frankrijk onverwachts de rechtse kandidaat Marine Le Pen ontvangen. Dat gebeurde op het Kremlin enkele uren nadat de Front National-leidster had opgeroepen tot een gezamenlijke strijd tegen het terrorisme en een einde te maken aan de sancties van de Europese Unie tegen Rusland.

,,We proberen niet op enigerlei wijze gebeurtenissen te beïnvloeden, maar we behouden ons het recht voor vertegenwoordigers van alle politieke krachten van dat land te ontmoeten, zoals onze partners doen, bijvoorbeeld in Europa en de Verenigde Staten”, zei Poetin in een commentaar op de televisie voorafgaand aan de ontmoeting, die niet van tevoren was aangekondigd.