buitenland

Oud-parlementsvoorzitter Brazilië cel in

Door ANP - 30 maart 2017

SO PAULO (ANP/RTR/DPA) – De voormalig voorzitter van het Braziliaanse Huis van Afgevaardigden, Eduardo Cunha, is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim vijftien jaar. De federale rechter achtte hem schuldig aan corruptie. De advocaten van de oud-politicus zeiden meteen beroep aan te gaan tekenen tegen het vonnis. Cunha moet dat in de cel afwachten.

Cunha was de drijvende kracht achter het gedwongen vertrek van president Dilma Rousseff. Zij moest het veld ruimen na beschuldigingen van corruptie en vriendjespolitiek. In juli vorig jaar verloor Cunha zelf zijn positie als parlementsvoorzitter. In oktober werd hij gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen. Hij zou anderhalf miljoen dollar hebben overgehouden aan de aankoop van een olieveld in Benin door de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras.