buitenland

Partijtop schaart zich unaniem achter Fillon

Door ANP - 06 maart 2017

PARIJS (ANP/RTR) – Het partijbestuur van de Franse conservatieve partij Les Républicains (LR) blijft unaniem achter zijn presidentskandidaat Franois Fillon staan. Dat heeft senaatsvoorzitter Gérard Larcher na een spoedoverleg van het bestuur maandag gezegd.

Fillon ligt al een tijd onder vuur sinds een blad had geschreven dat hij jarenlang zijn vrouw Penelope als parlementair medewerkster ‘riant’ liet betalen. Dat heeft de campagne van Fillon zwaar beschadigd. De presidentskandidaat zegt niet onwettig te hebben gehandeld. Zondag liet Fillon nog weten dat hij doorgaat als LR-presidentskandidaat.

Volgens de jongste peilingen hebben de strubbelingen ertoe geleid dat Fillon al na de eerste ronde van de verkiezingen afvalt.