buitenland

Rampschip Sewol aangekomen in haven

Door ANP - 31 maart 2017

SEOUL (ANP) – Een week na het lichten van de vergane Zuid-Koreaanse veerboot Sewol, hebben bergers het schip naar een haven gebracht. Het gaat daar een droogdok in, waarna de zoektocht naar vermiste passagiers kan beginnen.

De Sewol zonk bijna drie jaar geleden voor de kust van Zuid-Korea. Daarbij vielen 295 doden. Negen personen worden nog vermist. In totaal 172 mensen brachten het er levend vanaf. De meeste slachtoffers waren scholieren die een uitje hadden.

Bergers takelden vorige week de Sewol van de zeebodem en hesen het schip boven water. Onderzoek heeft uitgewezen dat de veerboot overbeladen was toen die zonk. Het 145 meter lange scheepswrak, dat op ongeveer 40 meter onder de zeespiegel lag, is nu aangekomen in de haven van Mokpo.