buitenland

Schoonzoon Trump moet overheid hervormen

Door ANP - 27 maart 2017

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Donald Trump zal maandag in Washington een nieuw kantoor voor Amerikaanse innovatie introduceren. Onder leiding van zijn schoonzoon Jared Kushner (36) moet dit White House Office of American Innovation in samenwerking met economen de regering efficiënter maken. Dit meldde de Washington Post zondagavond.

,,Ongeacht hun politieke voorkeur kunnen alle Amerikanen zien dat de stagnerende overheid ons vermogen om goed te functioneren, verhinderd heeft”, stelt Trump. Nu wil hij ,,resultaten” zien.

Zijn team moet toonaangevend talent uit het bedrijfsleven en de overheid samenbrengen, zei Kushner zondag in een interview. ,,De regering moet bestuurd worden als een groot Amerikaans bedrijf. We hopen dat we voor onze klanten, de burgers, succes en efficiëntie kunnen bereiken.”

In de beginfase zal het nieuwe kantoor zich bekommeren om zaken rond de oorlogsveteranen en de strijd tegen drugsverslaving. Ook moet de technische infrastructuur van overheidsinstellingen worden verbeterd.