buitenland

Schwarzenegger stopt bij ‘Trump-show’

Door ANP - 03 maart 2017

LOS ANGELES (ANP) – Arnold Schwarzenegger stopt al na een seizoen als presentator van de reality show ‘The Celebrity Apprentice’, die NBC sinds januari uitzendt. De voormalig bodybuilder, acteur in actiefilms en Republikeins politicus geeft Donald Trump als producer op de achtergrond de schuld van de tegenvallende kijkcijfers, vier à vijf miljoen mensen.

De Amerikaanse president, die voor zijn politieke carrière dit tv-programma populair maakte als gastheer, liet zich via Twitter laatdunkend uit over de prestaties van Schwarzenegger als zijn opvolger. De ex-gouverneur van Californië joeg Trump vorig jaar tegen zich in het harnas door te vertellen dat hij niet op de Republikeinse kandidaat had gestemd.

,,Ik heb genoten van elke seconde samenwerking met NBC en Mark Burnett. Iedereen – van de beroemdheden tot de crew en de marketingafdeling – was een topper. Met allen zou ik heel graag nog een keer samenwerken in een programma dat deze bagage niet meezeult”.

Trumps ‘Apprentices’ trokken in het debuutjaar geregeld twintig miljoen kijkers, maar dat viel in het veertiende en zijn laatste seizoen in 2015 terug tot rond de zes miljoen. Hij zou ook nu nog betrokken zijn bij de show en er geld aan verdienen.