buitenland

Senaatscommissie wil Kushner ondervragen

Door ANP - 27 maart 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – De inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat wil de schoonzoon van president Trump, Jared Kushner, ondervragen in het kader van het onderzoek naar betrekkingen van Trump-getrouwen met de Russen. De woordvoerster van voorzitter Richard Burr bevestigde maandag dat Kushner is benaderd. Volgens het Witte Huis is die bereid mee te werken.

Kushner is in het onderzoek naar de rol van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 tot dusver de persoon die het dichtst bij Trump staat. Hij was tijdens de campagne een belangrijk adviseur en vervult die rol nu ook in het Witte Huis.

De commissie wil onder meer van hem horen wat er eind vorig jaar is besproken tijdens twee ontmoetingen met de Russische ambassadeur Sergej Kisljak in de Trump Tower in New York.