buitenland

Steunbetuiging Erdogan aan Britten

Door ANP - 23 maart 2017

ANKARA (ANP/RTR) – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Britse premier Theresa May donderdag gebeld om te zeggen dat Turkije een partner van Groot-Brittannië is in de strijd tegen het terrorisme. Ook condoleerde hij May met de slachtoffers die door de aanslag woensdag in Londen zijn gevallen, aldus medewerkers van de president.

De steunbetuiging aan de Britten komt in een periode dat Erdogan in de clinch ligt met meerdere Europese landen. Zo beschuldigde Erdogan Nederland van nazisme en fascisme. Dat gebeurde nadat het kabinet Turkse ministers de toegang tot ons land had geweigerd om hier campagne te voeren. Ook Duitsland verweet hij het gebruik van ,,nazi-methoden”.

Door de aanslag in Londen vielen vier doden. Naast de dader waren dat een Britse politieagent, een Amerikaanse toerist die met zijn vrouw op reis was en een medewerkster van een school in Londen.