buitenland

Tegenstanders brexit de straat op in Londen

Door ANP - 25 maart 2017

LONDEN (ANP) – Tienduizenden mensen hebben zaterdag in Londen gedemonstreerd tegen een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De menigte verzamelde zich op het plein voor de parlementsgebouwen, waar een minuut stilte in acht werd genomen voor de slachtoffers van de terreuraanslag van afgelopen woensdag.

Britse kiezers stemden in juni in een referendum nipt voor een vertrek uit de EU. Premier Theresa May wil de uittredingsprocedure komende woensdag formeel in gang zetten. De onderhandelingen over de voorwaarden en de toekomstige relatie met de EU moeten over twee jaar zijn afgerond.

Tim Farron, leider van de Liberal Democrats, zei dat maar een klein deel van de mensen die voor een vertrek stemden, de EU daadwerkelijk wil verlaten. Alastair Campbell, voormalig woordvoerder van de vroegere premier Tony Blair, riep het ‘Blijf’-kamp op niet op te geven: ,,Wanneer je een auto op een klif af ziet rijden, blijf je niet doorrijden.”