buitenland

Terrorisme op VN-agenda voor Syrië

Door ANP - 03 maart 2017

GENVE (ANP/RTR) – De Verenigde Naties hebben voor de volgende ronde van de vredesbesprekingen over Syrië ook de bestrijding van terrorisme op de agenda gezet. Dat heeft VN-bemiddelaar Staffan de Mistura vrijdag gezegd na afloop van acht dagen praten met de verschillende partijen.

Het kan worden uitgelegd als winst voor de regering-Assad, die zich sterk had gemaakt voor dit specifieke aandachtspunt. De Mistura zei dat in de volgende onderhandelingsronde ,,strategieën voor contraterrorisme, bewaking van de veiligheid en maatregelen om vertrouwen te kweken voor de middellange termijn” aan de orde zullen komen.

Het overleg in Astana op initiatief van Rusland, Turkije en Iran kan zaken regelen als ,,instandhouding van het staakt-het-vuren, directe verbetering van het vertrouwen en het al operationele beleid in de strijd tegen terreur.”