buitenland

‘Trumps wetsvoorstel haalt het niet’

Door ANP - 24 maart 2017

WASHINGTON (ANP) – De leider van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, is volgens Amerikaanse media vrijdag president Trump gaan vertellen dat onvoldoende parlementsleden Trumps voorstel voor de zorgverzekering steunen. Ryan zou van Trump willen weten of hij er nog steeds op staat dat er vrijdag over wordt gestemd.

In een mededeling van het Witte Huis staat dat er om 20.30 uur (onze tijd) al kan worden gestemd. Volgens Trumps woordvoerder Sean Spicer wordt er nog over details van het wetsvoorstel gepraat en wordt er steun geworven.

In de Amerikaanse Tweede Kamer zijn 193 Democraten tegen Trumps ontmanteling van Obamacare. Als 22 Republikeinen ook tegenstemmen, sneuvelt Trumps plan. Dat zou een blamage voor de president zijn. Hij rekent de afschaffing van het zorgverzekeringsstelsel van zijn voorganger Barack Obama, de ‘Obamacare’, tot zijn prioriteiten.