buitenland

Tusk: ‘Dit is geen gelukkige dag’

Door ANP - 29 maart 2017

BRUSSEL (ANP) – ,,Dit is het, zes pagina’s van premier Theresa May. Er is geen reden om te doen alsof dit een gelukkige dag is. Niet in Brussel en niet in Londen. Bijna de helft van de Britse kiezers wil in de EU blijven.” Dat zei EU-president Donald Tusk woensdag kort nadat hij officieel de opzegging uit handen van ambassadeur Tim Barrow had ontvangen tegen de internationale pers, zwaaiend met de afscheidsbrief.

Het Britse vertrek heeft de overige 27 lidstaten ,,meer vastberaden en verenigd gemaakt”. ,,En dat zullen we blijven tijdens de moeilijke onderhandelingen die voor ons liggen. Er valt in dit proces niets te winnen. In essentie gaat dit over schadebeperking. Ons doel is duidelijk: de kosten voor de EU-burgers en bedrijven te minimaliseren. We zullen alles doen om dit doel te bereiken.”