buitenland

UKIP verliest enige Kamerlid

Door ANP - 25 maart 2017

LONDEN (ANP) – Het enige Kamerlid van de Engelse anti-EU partij UKIP, Douglas Carswell, stapt op. Hij blijft in het Britse Lagerhuis zitten als onafhankelijk Kamerlid voor de stad Clacton, waar hij verkozen werd. Dat heeft Carswell zaterdag bekendgemaakt op zijn website.

Carswell stapte in 2014 over van de Conservatieve partij naar UKIP, omdat hij wilde dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU zou stappen. Nu de brexit eraan komt, stapt hij uit UKIP.

UKIP kampt sinds haar succesvolle brexit-campagne met interne strubbelingen. Nigel Farage legde kort na het referendum in juni 2016 het partijleiderschap neer. Opvolgster Diane James stapte na achttien dagen op. Ook de volgende gegadigde, Steven Woolfe, stapte uit de partij na een handgemeen met een collega die hem in het ziekenhuis deed belanden. Eind vorig jaar werd Europarlementariër Paul Nuttall de nieuwe partijleider.