buitenland

Verdachte Antwerpen vast voor terreurpoging

Door ANP - 24 maart 2017

ANTWERPEN/BRUSSEL (ANP) – De Fransman die donderdag hard door een winkelstraat in Antwerpen scheurde met wapens in zijn kofferbak wordt verdacht van een poging tot terroristische moord. Toch vindt het Openbaar Ministerie het nog te vroeg om te zeggen dat hij een terreurdaad wilde plegen, meldt de Vlaamse omroep VRT.

De 39-jarige Mohamed R. had gedronken toen hij na zijn rit werd gearresteerd. Hij had steekwapens, een riotgun en legerkleding in zijn auto liggen. In Antwerpen heerst de vrees dat de man van Tunesische afkomst slachtoffers wilde maken. Hij wordt ook vervolgd voor overtreding van de wapenwetgeving.

De man was in de week voor zijn aanhouding al drie keer in aanraking geweest met de politie. Eenmaal in Nederland, dat hem direct het land uitzette, aldus Vlaamse media. De nacht voordat hij hard door het Antwerpse centrum reed was hij ook al aangehouden.