buitenland

Voortvluchtige maffiabaas na 10 jaar gepakt

Door ANP - 22 maart 2017

ROME/ DUISBURG (ANP/DPA) – Bijna tien jaar na de beruchte maffiamoorden in het Duitse Duisburg is in Italië een van de voortvluchtige daders gepakt. De baas van de ‘Ndrangheta, Santo Vottari, werd ontdekt in een bunkerschuilplaats in Calabrië en woensdag aangehouden in de Zuid-Italiaanse regio.

De 44-jarige Vottari was een van de meest gezochte criminelen in Europa. Hij is volgens de Europese politieorganisatie Europol veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf. Na de geruchtmakende moorden op zes mensen in Duisburg dook hij onder.

Hij wordt er volgens Europol onder meer van beschuldigd in 2006 de vrouw van de baas van een rivaliserende maffiaclan te hebben gedood. Bovendien zou hij betrokken zijn bij drie andere moorden en bij de moorden in Duisburg. Daar werden als gevolg van een vete tussen twee maffiaclans voor een pizzeria zes Italianen doodgeschoten. De hoofddader werd veroordeeld.

De ‘Ndrangheta wordt beschouwd als de machtigste van de Italiaanse maffiaorganisaties, die ook zeer actief in Duitsland en de rest van de wereld is.