buitenland

VS: Immigratie uit Mexico 40 procent lager

Door ANP - 09 maart 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – De illegale immigratie vanuit Mexico naar de Verenigde Staten was in de maand februari veertig procent lager dan de maand ervoor. Dat zei de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly woensdag.

Vorige maand probeerden een kleine 19.000 mensen de grens te passeren tegen ruim 31.000 de maand ervoor. Normaal nemen de aantallen met 10 tot 20 procent toe in deze periode, aldus cijfers afkomstig van de Amerikaanse douane en grensbeschermingsdienst CBP.

Volgens Kelly werpen de decreten van president Trump tegen illegale immigratie hun vruchten af. ,,De cijfers zijn de laagste van de laatste vijf jaar.” Kort na zijn inauguratie beval Trump de bouw van een 3200 kilometer lange grensmuur met Mexico met als doel de illegale immigratie naar de Verenigde Staten zoveel mogelijk in te perken.