buitenland

Wellicht straf voor seksisme in EU-parlement

Door ANP - 02 maart 2017

BRUSSEL (ANP) – De Poolse Europarlementariër Janusz Korwin-Mikke hangt een boete of tijdelijke schorsing boven het hoofd vanwege seksistische uitspraken. De 74-jarige politicus zei woensdagavond tijdens een debat dat vrouwen minder moeten verdienen dan mannen omdat ze ,,zwakker, kleiner en minder intelligent’’ zijn.

Parlementsvoorzitter Antonio Tajani liet donderdag weten een onderzoek in te stellen naar de ,,hatelijke” uitlatingen. De gedragscode schrijft voor dat Europarlementariërs zich respectvol gedragen. De lichtste strafmaatregel is een tik op de vingers.

Korwin-Mikke zit in het parlement voor zijn eigen Poolse libertair-conservatieve partij Korwin. Hij is niet aangesloten bij een van de grote fracties.