buitenland

12 doden door neerstorten Turkse helikopter

Door ANP - 18 april 2017

DIYARBAKIR (ANP) – Een helikopter van de Turkse politie met twaalf mensen aan boord is dinsdag neergestort in de provincie Tunceli in het oosten van Turkije. Alle inzittenden kwamen daardoor om het leven, aldus lokale autoriteiten.

De oorzaak is niet bekend, maar het slechte weer kan een rol hebben gespeeld.

Aan boord van het toestel waren drie bemanningsleden en negen passagiers: een rechter, zeven politiemensen en een militair. Die waren aan het werk geweest tijdens het referendum zondag.

Het toestel maakte een vlucht van de stad Tunceli naar het district Ovacık en maakte een tussenstop in onder meer Pülümür. De verkeersleiding verloor het contact met het toestel dinsdagochtend rond tien voor twaalf, ongeveer tien minuten nadat het weer was opgestegen in Pülümür.

Het reddingswerk werd bemoeilijkt door dichte mist in het bergachtige gebied tussen de plaatsen districten ambulak and Kocatepe waar het toestel neerstortte.