buitenland

Aanhanger oppositie doodgeschoten in Paraguay

Door ANP - 01 april 2017

ASUNCIN (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) – De Paraguayaanse politie heeft zaterdagochtend vroeg een 25-jarige aanhanger van de oppositie doodgeschoten. Dat gebeurde volgens lokale media toen agenten een kantoor van oppositiepartij PLRA binnenvielen in hoofdstad Asunción.

De inval vond plaats in de nasleep van rellen bij het Paraguayaanse parlementsgebouw. Woedende betogers bestormden het gebouw vrijdagmiddag. Zij deden dit uit protest tegen een geheime stemming in de Senaat die een herverkiezing van president Horacio Cartes mogelijk moet maken.

Op beelden is te zien hoe agenten van de oproerpolitie bij het parlementsgebouw rubberen kogels en traangasgranaten afvuren op de betogers. De politie kon evenwel niet voorkomen dat brand werd gesticht in het pand. President Cartes noemde de brand ,,het werk van degenen die de democratie willen vernietigen”. Hij riep op tot kalmte.