buitenland

Ahmadinejad wil weer president Iran worden

Door ANP - 12 april 2017

TEHERAN (ANP/RTR) – De Iraanse oud-president Mahmoud Ahmadinejad heeft zich laten registreren als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in mei, aldus staatsmedia in Iran woensdag. Met zijn ambities lijkt Ahmadinejad af te stevenen op een confrontatie met de opperste leider ayatollah Ali Khamenei.

Geestelijk leider Khamenei liet vorig jaar zomer weten dat hij niets ziet in een nieuwe ambtstermijn voor Ahmadinejad. De conservatieve Ahmadinejad had vorig jaar april al laten doorschemeren dat hij de huidige president Hassan Rohani graag van een tweede regeertermijn wil afhouden. Ahmadinejad was de voorganger van Rohani. Hij was acht jaar president.

Kandidaten kunnen zich deze week laten registeren als presidentskandidaat.