buitenland

Assad noemt aanval roekeloos en kortzichtig

Door ANP - 07 april 2017

DAMASCUS (ANP) – De Amerikaanse aanval op de luchtmachtbasis al-Shayrat was volgens de Syrische president Bashar al-Assad roekeloos en kortzichtig. ,,De aanval toont enkel de politieke en militaire blindheid en de benauwde horizon en kortzichtigheid” van de Amerikaanse aanvallers. Dit heeft Assad vrijdag in een reactie via staatspersbureau SANA naar buiten gebracht.

,,De Verenigde Staten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in een daad van niet te rechtvaardigen agressie het vliegveld van al-Shayrat aangevallen.” Washington blijft met dergelijke aanvallen op soevereine staten proberen volkeren te onderwerpen om de wereld te domineren, aldus Assad. Bij de aanval zijn volgens SANA zeker negen burgers gedood. De Syrische strijdkrachten spraken over zes omgekomen militairen.