buitenland

Betogers Caracas slaags met politie

Door ANP - 05 april 2017

CARACAS (ANP) – Honderden betogers in Venezuela zijn slaags geraakt met de politie toen zij zich dinsdag tijdens een grote betoging achter de parlementariërs schaarden, die in een machtsstrijd zijn verwikkeld met president Nicolás Maduro en het hooggerechtshof. Verschillende mensen raakten gewonden.

De rellen begonnen toen de autoriteiten in de hoofdstad Caracas metrostations sloten, controlepunten opzetten en het plein afzetten, waar tegenstanders van Maduro bijeen wilden komen. De politie gebruikte, traangas, pepperspray en waterkanonnen om de roerige menigte uiteen te drijven.

Het parlement wordt gedomineerd door tegenstanders van de president en had opgeroepen tot protesten. Parlementariërs wilden dinsdag bijeenkomen om te stemmen over aanstellingen binnen justitie. Door alle commotie ging die stemming niet door.