buitenland

Betogers Venezuela botsen opnieuw met politie

Door ANP - 09 april 2017

CARACAS (ANP) – Duizenden mensen zijn zaterdag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas wederom de straat op gegaan om te protesteren tegen president Nicolás Maduro. Opnieuw kwam het tot een aanvaring tussen betogers en politie die met traangas de protestmars blokkeerde, meldt de BBC.

Directe aanleiding voor de mars van zaterdag was het besluit van een dag eerder dat oppositieleider Henrique Capriles vijftien jaar lang geen geen politiek ambt meer mag bekleden. Dat betekent dat hij zich in die periode ook geen kandidaat mag stellen voor het presidentschap. Capriles wordt beschuldigd van aanzetten tot geweld en bloedvergieten door protestacties te organiseren.

Sinds een week is het zeer onrustig in Venezuela, met verschillende protesten tegen de impopulaire Maduro. De sfeer wordt steeds grimmiger. In San Cristobal schoot de politie zaterdag met rubberkogels en donderdag overleed een betoger door politiegeweld.