buitenland

Borussia Dortmund: wij spelen voor iedereen

Door ANP - 12 april 2017

DORTMUND (ANP) – Borussia Dortmund is geschrokken van de aanslag op de spelersbus, maar vindt het belangrijk dat de focus woensdag ligt op de wedstrijd tegen AS Monaco. ‘Spieltag!’ schreef de club op Twitter, om daarmee duidelijk te maken dat de club niet zal wijken voor terreur.

,,De BVB-familie was altijd al heel sterk wanneer er met moeilijke situaties moest worden omgegaan. Dit is misschien wel de moeilijkste situatie van de voorbije decennia. Ik ben er echter van overtuigd dat we ons sterker dan ooit zullen tonen”, aldus Hans-Joachim Watzke, bestuursvoorzitter van Borussia Dortmund. ,,We spelen niet alleen voor onszelf, we spelen voor iedereen. We willen tonen dat terreur en haat ons doen en laten niet kunnen bepalen. En we spelen uiteraard voor Marc Bartra, die zijn team wil zien winnen.”

Bartra zat dinsdag achterin de spelersbus en werd geraakt door rondvliegend glas. Hij moest in het ziekenhuis worden geopereerd aan een gebroken botje in zijn hand.