buitenland

Britse minister: genocide in Zuid-Sudan

Door ANP - 13 april 2017

ENTEBBE (ANP) – De moorden en gruweldaden in Zuid-Sudan hebben steeds meer weg van genocide. Daarom moet Afrikaanse leiders in actie komen. Dat heeft de Britse minister voor ontwikkelingssamenwerking Priti Patel woensdag gezegd na een bezoek aan het land.

,,Er vinden massamoorden plaats, mensen worden gekeeld, dorpen worden platgebrand en de tactiek van de verschroeide aarde wordt toegepast”, zei Patel tijdens een persconferentie die zij gaf in buurland Oeganda.

Zuid-Sudan is sinds juli het toneel van gewelddadigheden. ,,Het geweld is stammengerelateerd en op basis daarvan is het genocide”, liet Patel optekenen. In het Afrikaanse land woedt al jaren een burgeroorlog, waar honderdduizenden mensen voor op de vlucht zijn geslagen.