buitenland

Britten eren ‘Held van Westminster’

Door ANP - 10 april 2017

LONDEN (ANP) – Duizenden Britse politiemensen hebben in Londen de laatste eer bewezen aan de collega die omkwam bij de aanslag van 22 maart. Het lichaam van Keith Palmer werd maandag onder grote belangstelling naar de Kathedraal van Southwark gebracht, berichtten Britse media.

Politieman Palmer kwam vorige maand om het leven bij het Britse parlementsgebouw. Aanslagpleger Khalid Masood bracht de agent fatale steekwonden toe. De koningin gaf later toestemming om de stoffelijke resten van Palmer te laten opbaren in de kapel van het Palace of Westminster.

De 48-jarige Palmer wordt door veel Britten gezien als een held, vanwege zijn confrontatie met de terrorist. Duizenden agenten en burgers stonden maandag langs de route van de rouwstoet. Politiemensen die niet naar Londen konden komen, namen twee minuten stilte in acht.