buitenland

China hamert op noodzaak politieke oplossing

Door ANP - 07 april 2017

PEKING (ANP/RTR) – China heeft vrijdag opgeroepen tot kalmte na de Amerikaanse raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei te hopen dat ,,de relevante partijen kalm blijven, zelfbeheersing tonen en niets doen wat de spanning kan doen oplopen”.

De laatste ontwikkelingen rond de burgeroorlog in Syrië laten volgens Peking opnieuw zien dat een politieke oplossing voor het conflict noodzakelijk is. Een woordvoerster van het departement riep betrokken landen op vooral te blijven proberen tot een overeenkomst te komen.

Iran en Rusland, bondgenoten van de Syrische president Bashar al-Assad, hebben het Amerikaanse optreden fel veroordeeld. Moskou vindt de aanval op het Syrische regeringsleger een schending van het internationaal recht en heeft gevraagd om een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad.