buitenland

Christenen vieren Pasen in Jeruzalem

Door ANP - 16 april 2017

JERUZALEM (ANP) – Christenen uit alle delen van de wereld vieren zondag Pasen in het Heilig Land. In de onlangs gerenoveerde Heilig Grafkerk in Jeruzalem droeg de Latijnse patriarch Pierbattista Pizzabella een mis op. De kapel staat op de plek waar volgens de christelijke overlevering Jezus Christus begraven werd en weer opstond uit de dood.

De hoofden van de verschillende Kerken in Jeruzalem kwamen met een gezamenlijke paasboodschap. Zij spreken daarin de bede uit, ,,dat de door onze opgestane Heer geschonken hoop de leiders en volkeren van de hele wereld het licht doet zien”. Alle mensen zijn gelijk geschapen en de menselijke familie moet streven naar gerechtigheid, verzoening en vrede, aldus de boodschap. ,,De wederopstanding en het lege graf moeten ons eraan herinneren dat smart, bedroefdheid en dood niet het laatste woord hebben, maar God.”

Dit jaar zijn er meer pelgrims met Pasen in Jeruzalem dan in andere jaren. De paasfeesten van de westelijke kerken en de oostelijke orthodoxen vallen in 2017 samen. Bovendien vieren de Joden hun eigen paasfeest, dat herinnert aan de vlucht uit Egypte.