buitenland

Corbyn: stoppen met bombarderen Syrië

Door ANP - 23 april 2017

LONDEN (ANP/RTR) – Labourleider Jeremy Corbyn heeft zondag in een interview met de BBC gezegd dat Groot-Brittannië stopt met de luchtaanvallen op Syrië als zijn partij op 8 juni de verkiezingen wint.

Volgens Corbyn is ,,de enige oplossing voor de oorlog in Syrië een politieke”. Ook zal hij ,,alles in het werk stellen om de kernwapens uit zijn land weg te krijgen”. De Conservatieve partij noemde Corbyn in een reactie ,,een bedreiging voor de veiligheid en stabiliteit in het land. Wat Groot Brittannië nodig heeft is sterk leiderschap dat het land nu onder premier Theresa May geniet”.

Labour staat in de peilingen een straatlengte achter op de Conservatieven. Als er nu verkiezingen worden gehouden, haalt Corbyn ongeveer vijfentwintig procent van de stemmen, tegen vijftig procent voor de Conservatieven. Binnen zijn eigen partij ligt Corbyn onder vuur. Gematigde partijleden vinden hem te links om een serieuze kans te maken op het premierschap.