buitenland

Dode bij massademonstratie Venezuela

Door ANP - 19 april 2017

CARACAS (ANP/RTR) – Bij massale demonstraties in Venezuela is woensdag een student om het leven gekomen. Hij werd in de hoofdstad Caracas in het hoofd geschoten bij schermutselingen tussen voor- én tegenstanders van de regering van president Nicolas Maduro.

De student was onderweg om te gaan voetballen en was niet betrokken bij de demonstraties. Hij werd geraakt toen demonstranten op elkaar begonnen te schieten, aldus ooggetuigen en de familie van het 18-jarige slachtoffer Carlos Moreno.

De Venezolaanse veiligheidstroepen grepen woensdag hard in. In de hoofdstad Caracas werd traangas ingezet om de honderdduizenden betogers uiteeen te jagen. Ook in andere delen van het land braken protesten uit.

Maduro zei dat de demonstraties vreedzaam lijken, maar eigenlijk een verkapte poging zijn tot een staatsgreep. De oppositie daarentegen verwijt Maduro de democratie uit te hollen en het land in chaos te storten.