buitenland

Doden door aanval IS op Tikrit

Door ANP - 05 april 2017

TIKRIT (ANP/RTR) – Door een aanval door strijders van Islamitische Staat op de Iraakse stad Tikrit zijn zeker 31 mensen om het leven gekomen. Veiligheidsdiensten en medisch personeel verklaarden woensdag dat onder de doden veertien politiemensen zijn.

De militanten droegen politie-uniformen en gebruikten voertuigen van de politie om de stad binnen te komen. Er was sprake van tien strijders, onder wie twee zelfmoordenaars die zich opbliezen.

De aanval was gericht op een controlepost van de politie en het huis van een commandant maar ook enkele winkels waren doelwit. De twee zelfmoordenaars bliezen zich op tien ze waren omsingeld door politiemensen. Drie anderen werden gedood. De vijf overige aanvallers zijn voortvluchtig.