buitenland

Doden door aardverschuiving Colombia

Door ANP - 01 april 2017

BOGOTA (ANP/RTR) – Zeker veertien mensen zijn om het leven gekomen bij een aardverschuiving in het zuiden van Colombia. Ten minste zestig personen raakten gewond, meldden de autoriteiten. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen worden vermist.

Door zware regenval traden in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere rivieren buiten hun oevers. Daarop stroomde modder en sediment over huizen en wegen in de stad Mocoa, zei burgemeester Jose Antonio Castro tegen een lokale radiozender.

De schade door de aardverschuiving is enorm. Volgens de burgemeester zijn huizen in zeventien wijken ,,feitelijk uitgewist”. Ook zijn twee bruggen verwoest. De regering heeft al laten weten dat president Juan Manuel Santos naar het gebied zal reizen.