buitenland

Dodental aanslag Sint-Petersburg gestegen

Door ANP - 04 april 2017

SINT-PETERSBURG (ANP) – Het dodental door de aanslag in een metrotrein in Sint-Petersburg is opgelopen tot veertien. Tegen de vijftig mensen liggen nog in het ziekenhuis, zei de Russische minister van Volksgezondheid Veronika Skvortsova dinsdag.

Russische onderzoekers vermoeden dat de aanslag werd gepleegd door een zelfmoordterrorist die banden had met radicale extremisten, berichtte het persbureau Interfax. De veiligheidsdienst in Kirgizië identificeerde de vermoedelijke dader als Akbarzjon Djalilov, een Russische staatsburger in 1995 geboren in de stad Osj.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. Rusland is beducht voor aanslagen op Russische bodem vanwege zijn militaire interventie in Syrië ten gunste van het regime van president Bashar al-Assad. De groep Islamitische Staat heeft herhaaldelijk met vergelding gedreigd.