buitenland

Drie doden bij racistische schietpartij

Door ANP - 19 april 2017

FRESNO (ANP) – Bij een schietpartij dinsdag in het Amerikaanse plaatsje Fresno (Californië) zijn drie mensen omgekomen. Amerikaanse media melden dat het gaat om een blanke racistisch gemotiveerde schietpartij. De politie arresteerde de 39-jarige schutter die op het moment dat agenten hem naar de grond werkte ,,Allahoe akbar” riep.

De man opende het vuur op dinsdagochtend tegen 11.00 uur (lokale tijd). Hij schoot een persoon dood in een vrachtwagen en een tweede slachtoffer werd op straat neergeschoten. De derde kwam om het leven bij een parkeergarage vlakbij een katholieke instelling waar vrijwilligerswerk wordt verricht. De schutter vuurde in totaal zestien kogels af. De drie doden zijn allemaal blank.

De politiechef van Fresno zei dat de man als bijnaam ‘zwarte Jezus’ had en tegen de politie meermaals schreeuwde dat hij ,,witte mensen haat”.