buitenland

‘Drie doden door incident Stockholm’

Door ANP - 07 april 2017

STOCKHOLM (ANP) – Een voertuig is in de Zweedse hoofdstad Stockholm op winkelend publiek ingereden. Volgens de politie zijn er in ieder geval meerdere gewonden gevallen. Verscheidene Zweedse media reppen van zeker drie doden. Ooggetuigen melden dat het een vrachtwagen betreft die inreed op mensen op Drottninggatan, een drukke winkelstraat in het centrum.

De politie kreeg iets voor 15.00 uur een melding binnen dat een voertuig de winkelstraat was ingescheurd. Onduidelijk is nog of het een terreurdaad betreft. Volgens de krant Expressen zijn er zeker drie doden gevallen. Ooggetuigen spreken van mensen die levenloos op straat liggen. Het voertuig zou een warenhuis zijn binnengereden.

Politiehelikopters cirkelen boven de plaats des onheils, zwaarbewapende agenten patrouilleren rond het warenhuis hlens City, waar het publiek wordt weggestuurd. Mensen moesten zich van agenten zo snel mogelijk uit de voeten maken. Ook de brandweer is ter plaatse. In de omgeving hangt een brandlucht.