buitenland

En op de vijf Belgische flitspalen is kapot

Door ANP - 22 april 2017

ANTWERPEN (ANP) – Meer dan een op de vijf flitspalen op de belangrijkste wegen in Vlaanderen is defect of onbruikbaar, schrijven drie Belgische kranten zaterdag. Het gaat om zo’n 300 van de 1.400 flitsers.

Voor een aantal politiedistricten is de maat vol: ,,We kunnen al een jaar lang geen enkele hardrijder flitsen op de provinciale wegen. Dan klopt er iets niet”, aldus een woordvoerder van de Vlaamse politie.

Vooral de provincies Antwerpen en Limburg scoren slecht: slechts 70 procent van de flitspalen is er op dit moment bruikbaar. Vaak ligt een softwarefout aan de basis, of zijn detectielussen in het wegdek aan vervanging toe.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil dat er op korte termijn meer werkende camera’s in Vlaanderen langs de weg staan. Een flitspaal kost al snel 30.000 euro. Voor het herstel van alle palen is 2,7 miljoen euro per jaar beschikbaar.