buitenland

Erdogan: aanval VS op Syrië was niet genoeg

Door ANP - 07 april 2017

ISTANBUL (ANP/RTR) – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bejubelde de raketaanval van de Verenigde Staten op Syrië vrijdag als een positieve ontwikkeling. Maar tegelijk zei hij dat het niet genoeg was en dat ,,serieuze stappen” nodig zijn om het Syrische volk te beschermen.

De VS vuurden in de nacht van donderdag op vrijdag kruisraketten af op een Syrische luchtmachtbasis, van waaruit volgens president Donald Trump eerder deze week een dodelijke chemische aanval was gelanceerd. Het was voor het eerst dat de VS een directe aanval uitvoerden op de regering van president Bashar al-Assad in de al zes jaar durende burgeroorlog.

,,We vinden het een positieve en concrete stap tegen de oorlogsmisdaden van het Assad-regime. Is het genoeg? Ik vind het niet genoeg. Het is tijd om serieuze stappen te nemen om het onschuldige Syrische volk te beschermen”, zei Erdogan tijdens een bezoek in de zuidelijke provincie Hatay. ,,Ik hoop dat de actieve houding die de VS in Idlib lieten zien, het begin is met betrekking tot dergelijke ontwikkelingen”, aldus Erdogan.