buitenland

Erdogan: historisch besluit

Door ANP - 16 april 2017

ISTANBUL (ANP/RTR) – President Recep Tayyip Erdogan heeft zondagavond op tv de hoop uitgesproken dat Turkije gaat profiteren van het resultaat van het referendum over de uitbreiding van zijn macht. ,,Volgens de voorlopige uitslag hebben ongeveer 25 miljoen stemgerechtigden ‘ja’ gezegd, 1,3 miljoen meer dan ‘nee’. Het Turkse volk heeft een historisch besluit genomen. We gaan de belangrijkste hervorming in onze geschiedenis doorvoeren.”

Volgens Erdogan hebben de Turkse kiezers in het buitenland in belangrijke mate bijgedragen aan het succes en is zelfs in het zuidoosten van het land de steun voor de grondwetswijziging gegroeid. De president zei ook dat niet alle artikelen van de constitutionele verandering meteen van toepassing zullen zijn. Een aantal wordt pas in november 2019, na de verkiezingen, van kracht.