buitenland

Eritrese demonstranten vrijgelaten

Door ANP - 14 april 2017

VELDHOVEN/EINDHOVEN (ANP) – Alle actievoerders die donderdagavond in Veldhoven zijn aangehouden bij een conferentie van de jongerenbeweging van het regime in Eritrea zijn of komen vrijdag vrij. De Brabantse politie heeft dat gemeld.

Agenten arresteerden circa vijftig betogers omdat ze het werk van de politie belemmerden of niet wilden vertrekken na een bevel. De officier van justitie bepaalt later of de demonstranten nog een straf moeten krijgen, aldus een politiewoordvoerder.

Aan het begin van een protestbijeenkomst donderdagmiddag was het nog rustig maar de sfeer werd steeds grimmiger. De demonstranten slaagden in hun opzet. Ze wilden de bijeenkomst in Veldhoven voorkomen en vanwege de agressie besloot burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven om de conferentie te verbieden.