buitenland

Europese Commissie solidair met Zweden

Door ANP - 07 april 2017

BRUSSEL (ANP) – De Europese Commissie staat ,,schouder aan schouder’’ met het Zweedse volk. ,,Een aanval op een van onze lidstaten is een aanval op ons allemaal”, schrijft commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in reactie op de ,,tragische gebeurtenissen” in Stockholm van vrijdag.

Een vrachtwagen reed hard door een winkelstraat en kwam tot stilstand in een toegang tot een warenhuis. Er vielen zeker drie doden en acht gewonden. Alles wijst op een terreurdaad, aldus de Zweedse premier.

Een van Europa’s meest levendige en kleurrijke steden lijkt te zijn getroffen door hen die onze manier van leven pijn willen doen, aldus Juncker. De Luxemburgse oud-premier condoleert de families van de slachtoffers namens het dagelijks bestuur van de Europese Unie en dankt de hulpverleners die snel ter plekke waren. Hij belooft de Zweedse autoriteiten alle steun.